U haalt de natuur terug in de tuin met deze sierlijke grassen, ze geven een gevoel van rust. De bloempluimen zijn bovendien heel aaibaar, daar wil je altijd even aan voelen. Door grote en kleine siergrassen te combineren met vaste planten en perkplanten ontstaat er een mooi geheel. Mix de siergrassen daarom met rijk bloeiende planten en let daarbij ook op de opvallende bladkleuren van de grassen. Siergrassen vragen bovendien weinig onderhoud, ook lekker toch.

Veel soorten siergras groeien prima in een pot, als deze maar ruim genoeg is. Bijzonder voor het terras, met elk zuchtje wind bewegen de bladeren en pluimen. Gebruik altijd verse potgrond (onze potgrond met osmocote natuurlijk). Een mooi siergras voor een pot is bv. Stipa tenuissima-Ponytails met de wuivende ponymanen. Maar denk ook eens aan de Carex Feather Falls (nieuw), prachtig in een basket met het krullend blad en kan zelfs binnen. Kies voor een hoge rechte pot voor Imperata Red Baron, met de felle rode tint of voor Hakonechloa Macra, met afhangend geel-oranje blad en ragfijne aren. Voor een hoge ronde pot Pennisetum (lampenpoetsergras), de vrij nieuwe soorten Red Heat en Cassian. Hebt u een fel gekleurde grote schaal kan deze prima opgevuld worden met de laagblijvende soorten Festuca (blauw zwenkgras), Carex Evergold (bont, groen) of Bronze Form (koffiebrons), Uncinia rubra (fele roodbruine tinten) of Sesleria met de van wit naar bruin kleurende aren.

p. s. Wij hebben ook een mooi assortiment aardewerk potten en schalen voor buiten (winterhard).

Siergrassen zijn vaste planten, sterk en prima winterhard. De meeste soorten sterven 's winters af, in het voorjaar schieten ze weer uit. Bij veel soorten blijven de stengels 's winters mooi rechtop staan. Ze zijn dan nog heel decoratief, zeker met een laagje rijp of sneeuw. Knip de grassen pas begin maart, als de eerste sprietjes verschijnen terug (als her weer ’t toelaat). Een andere reden om in maart pas terug te knippen is dat er 's winters vaak regenwater blijft staan, waardoor de pol kan gaan rotten en invriezen. De meeste siergrassen worden na 5 á 6 jaar vaak te groot, ze bloeien niet meer zo mooi en de plant wordt minder vol. Door de pol uit te steken en te scheuren (van een pol bv. twee of vier stukken maken) en opnieuw te planten kun je weer van vooraf beginnen. Plant de mooiste stukken van de pol (meestal buitenkant) weer terug. Dit doe je ook in het voorjaar, geef ruim water en snel zal er weer een prachtige pol uit de wortels groeien.

Wij kweken de siergrassen in grote 2 ltr. potten, hierdoor begin je met een super zware kwaliteit plant.

Dit voorjaar hebben we enkele soortjes (15) in kleinere aantallen en in het najaar hebben we meer soorten (35) in grotere aantallen. Zo proberen we jaarrrond een assortiment te gaan voeren dat we ook weer helemaal zelf kweken.
Bekijk hier het complete assortiment siergrassen.